Виставка живопису та графіки Андрія Кулагіна_15.02.2018

15 лютого 2018 року в Музеї-майстерні І.П. Кавалерідзе відбулось урочисте відкриття виставки унікального художника, єдиного на пострадянському просторі, що двічі отримав нагороди Ватикану за внесок у розвиток культури, сюрреаліста, реаліста, графіка Андрія Павловича Кулагіна. Митець мав понад 100 персональних виставок у різних куточках світу – Франції, Італії, Польщі, Чехії та Україні. Портрет Папи Римського Іоана Павла ІІ, що належить пензлю Андрія Павловича, знаходиться у Бібліотеці Ватикану (окрім Андрія Кулагіна Верховних ієрархів церкви серед слов’янських художників писав лише Брюллов, але цей факт є маловідомим). Ставлення Художника до мистецтва настільки ж унікальне, як його підхід до роботи:

«Это же не оптовый рынок автозапчастей или рубашек. Искусство – это немножко другое»

(з інтерв’ю Андрія Кулагіна Миколі Немковичу).

Відкриття стало надзвичайно теплою подією, не дивлячись на хурделицю та заметілі за вікном, у стінах Музею-майстерні зібралось тісне коло друзів видатного Художника та його Творінь, першим слово привітання взяв директор Науково-методичного центру навчальних закладів культури Міністерства культури України, заслужений діяч мистецтв України, професор Анатолій Корисько, до його слів долучився легендарний український композитор, Народний артист України (1999), лауреат премії ім. Лисенка (1997), лауреат Державної премії України імені Олександра Довженка (2014), член Національних спілок композиторів і кінематографістів України Володимир Губа, талант Митця відзначив український диригент, педагог, музикознавець, музично-громадський діяч, Народний артист України (1982), професор (1991), член-кореспондент Академії мистецтв України (2001), член Європейської академії музичного театру Іван Гамкало, напутнім словом не оминув подію один із найкращих друзів Художника Микола Драган, долучився до привітань член Національної спілки архітекторів України Віктор Бережний.

Справжньою окрасою вечора став музичний супровід Світлани Касьяненко, дитячої письменниці, поета-пісняра, автора та  виконавця, члена асоціації українських письменників з авторськими піснями, що не залишила байдужим жодне серце та заграла усіма струнами душі кожного з присутніх.

Музей-майстерня І.П. Кавалерідзе
Музей-майстерня І.П. Кавалерідзе