Світ живопису Елеонори Обуховой.

Обухова

Творчество — обязательный элемент гармоничной и счастливой жизни ребёнка. В студии «Мир живописи» я стремлюсь развивать самовыражение детей, даю возможность творить свободно, без ограничений, учу видеть прекрасное в каждом мгновении и делится этой красотой с окружающими. Дети — это наше будущее, и я хочу, чтобы это «будущее» было счастливым поколением, умеющим видеть красоту во всех её проявлениях и самим творить красивое, доброе, вечное!!!

Элеонора Обухова
0001
0002
0003

Майже всю людську історію немислимо, що хтось може претендувати на зрілість, розумність та надійність, прикріплюючи картину чотирирічної дитини до стін свого кабінету, тим паче робити виставки. Принаймні, до ХХ століття мистецтво, яке здобуло престиж, демонструвало велике володіння технічними навичками та чутливу вірність справжньому зовнішньому вигляду речей.

DSC_0266

Але привабливість і психологічно необхідна якість дитячої творчості полягає як раз в тому, наскільки воно неточне. Традиційне припущення про малювання полягає в тому, що для того, щоб «бути хорошим» в цьому, потрібно відкласти в сторону своє его, щоб приділити більш точну увагу тому, що насправді існує. Художник повинен навчитися як спостерігати за світом, і для цього потрібно відвести багато «себе» на одну сторону.

DSC_0259
DSC_0275
DSC_0261

Ще одна приємна якість, це смілива відсутність зацікавленості в тому, щоб «правильно» намалювати, що символізує чудову свободу від занепокоєння щодо того, чи вважають це люди правильним чи ні.

Через ці якості дитяче мистецтво дає можливість почати знайомство з нашими власними потребами. По-своєму вони є політичними вимогами, компактними маніфестами для деяких речей, яких нам терміново потрібно трохи більше в таких тривожних, скомпрометованих умовах сучасного дорослого життя.

На нашу думку, мистецтво охоплює всі області розвитку і сприяє творчості дітей. Це може допомогти розвинути їх уяву і підвищити їх навички прийняття рішень. Бо мистецтво створює відчуття незалежності, впевненості і прагнення вчитися, дає їм можливість випустити свої почуття та ідеї. Мистецтво – дозволяє дітям робити вибір. Їм не потрібно створювати готовий продукт, щоб вчитися на мистецтві. Дорослим це часом важко зрозуміти. Для маленьких дітей важливий сам процес, а не те, що вони отримують в кінці.
Саме тому ми завжди раді посприяти розвитку дитячої творчості за допомогою таких виставок як, наприклад, виставки учнів Елеонори Обухової. Вона зосереджується на тому, щоб допомогти дітям розвивати свою творчість і насолоджуватися процесом висловлення думок і почуттів за допомогою мистецтва.

А переконатися в цьому ви зможете завітавши до нашого музею, та на власні очі побачити витвори мистецтва маленьких за віком, але великих за талантом художників.

Музей-майстерня І.П. Кавалерідзе
Музей-майстерня І.П. Кавалерідзе