Творчими шляхами Івана Кавалерідзе

Департамент культури КМДА

Музей-майстерня І.П.Кавалерідзе

представляють

мистецький проект «Творчими шляхами Івана Кавалерідзе»

(у рамках заходів з нагоди святкування

130-річчя від дня народження І.П.Кавалерідзе)

7 квітня 2017 року о 17:30

Музей-майстерня І.П.Кавалерідзе

(вул. Андріївський узвіз, 21)

У квітні 2017 року прогресивна громадськість відзначає 130-річчя від дня народження Івана Петровича Кавалерідзе – видатного скульптора, кінорежисера, сценариста, драматурга і художника, одного з фундаторів українського авангарду в скульптурі  та українського історичного фільму.

Творчість Кавалерідзе вирізняється великим жанровим і тематичним розмаїттям; не випадково ЮНЕСКО назвало його «українським Мікеланджело».

Мистецька спадщина митця – величезна. Серед  його творів  чимало таких, які становлять цінність не лише для України, а й для світового художнього надбання.

У рамках святкових заходів у виставкових залах Музею-майстерні І.П.Кавалерідзе урочисто відкриється виставка творів українських митців: Романа Гаврилюка, Андрія Гука, Ірини Драган-Богодіст, Олександра Каневського, Миколи Кушнірука, Анатолія Мельниченка, Єлизавети  Попової, Андрія Серебрякова та Олександра Юрченка.

Виставка підготовлена за підсумками пленеру «По місцях Івана Кавалерідзе», проведеного в серпні–вересні минулого року.

Крім урочистостей з нагоди відкриття виставки, планується Благодійний аукціон на підтримку Музею-майстерні І.П.Кавалерідзе, розіграші сувенірної продукції, багато цікавих призів.

У заході візьмуть участь представники Департаменту культури КМДА,  Посольства Грузії в Україні, депутати, музейні, театральні та бібліотечні працівники, представники мистецьких і громадських кіл, творчої інтелігенції.

Вхід гостей за запрошеннями.

Акредитація для ЗМІ та додаткова інформація за номером: (044) 425 33 97.

Сайт Музею-майстерні І.П.Кавалерідзе: museum-kavaleridze.com.

Е-mail: 4250389@і.ua.

Музей-майстерня І.П. Кавалерідзе
Музей-майстерня І.П. Кавалерідзе