Богдан Білінчук — скульптура та живопис

22 березня 2019 року в музеї відбулось відкриття виставки живопису та скульптури Богдана Білінчука.  На виставці автор представив бронзові станкові твори та яскраві картини.

Мої скульптури і полотна мають багату кольорову гаму. Колір краще передає емоції, ширше розкриває зміст

Б.Білінчук

Автор творів не є професійним художником, як зазначає сам митець він — «Закінчивши інститут, почав працювати хірургом. В той же час захопився скульптурою. Відтоді цим і живу. Перші роботи давались нелегко. Бракувало умов, технічних навиків. Професійної художньої освіти не маю. Здобував знання самотужки, радився з митцями.  Аби розвинути талант, потрібно лише озброїтись любов’ю до своєї праці і бажанням щось творити. Тоді і результат не забариться».

Зараз він хірург з 44-річним стажем, з вищою категорією. Регулярно займатись скульптурою у Богдана Білінчука не завжди була можливість, адже на першому місці у нього стояли здоров’я і життя пацієнтів. Проте він – учасник 85-ти виставок, 15 з яких республіканські, 5 – міжнародні та 11 – персональних у Львові та Києві. Богдан Білінчук брав участь у двох Великих скульптурних Салонах у м. Києві в 2009-10роках. Митець – член Спілки художників України. Богдан Білінчук працює у формі малої та станкової пластики. Улюблені матеріали – бронза, кераміка. У творчих роботах Б.Білінчука простежується декілька напрямків: фантазії, дружні шаржі, філософські роздуми, побутові епізоди в гротескових і примітивних формах.

Варто згадати, що з 2004 року Богдан Білінчук розпочав свою малярну творчість, яка і поклала початок його потягу до мистецтва і виразилась у вигляді пастелей та олійних робіт, котрі доповнюють пластичні роботи сюжетними задумами.

Музей-майстерня І.П. Кавалерідзе
Музей-майстерня І.П. Кавалерідзе