Виставка «Чарівний ліхтар»

banner_04-09-2018

4 вересня 2018 року о 18:00 годині в стінах галереї Музею-майстерні І.П. Кавалерідзе за адресою м. Київ, вул. Андріївський узвіз, 21 відбуватиметься урочисте відкриття виставки живопису, графіки та скульптури «Чарівний ліхтар», де представлено твори трьох художниць Наталії Бендус-Петровської, Наталії Дерев’янко і Любові Якименко, творчість яких різниться і тематично, і стилістично. Вони працюють в різних видах мистецтва і різних техніках. Але основна ідея їх проекту не про різницю. Дотичність усіх без виключення людей — це відчуття щастя. Воно не існує саме по собі, поза людиною. І в той же час, його відчуття виникає в результаті взаємодії із зовнішнім світом. Творчість кожної з представлених на цій виставці художниць, як одна з граней чарівного ліхтаря — алюзії прекрасного світу, який вони відображають. Домінуюче положення, при тому,  займає звернення до тем, які так чи інакше пов’язані з їх життям і сім’єю. Найпрекрасніше в житті — діти, жінки, квіти, тварини і загальне бажання поділитися цим чарівним відчуттям з глядачем.

Наталiя Бендус-Петровська усе своє свідоме життя малює і пише, знаходячи в цьому занятті один з основних сенсiв свого існування. Деякi роботи написано за принципом — «на рівні ідеї», як часто малюють діти — кваплячись зафіксувати щось, що вразило, запам’яталося і змусило взятися за олiвець. Її роботи — це картинки-казки, картинки-мрії, картинки-спогади. Головними героями картин Наталії є діти — чисті, щирі люди, які ростуть і розвиваються. Зачасту дітвора літає — це символ духовного росту людини, а також символ душевного підйому та окриленностi. Художницею оформлена велика кількість дитячих книг, випущених різними видавництвами України, Наталя бере участь у виставках книжкової та станкової графіки, неодноразово проводилися персональні виставки художниці в Харкові та Києві.

 

12 насичених кольорами і подіями квадратних робіт Наталії Дерев’янко – це проект подарункових листівок за мотивами книги Льюїса Керрола «Аліса в країні див». Картини виконані у незвичній для ілюстрацій і для листівок техніці: олія на полотні. Полотно дає особливу фактуру, яку хочеться не тільки споглядати, але і доторкнутися. Отже, приємного перегляду і не втрачайте голови!

 

Любов Якименко у своїй творчості віддає перевагу використанню того, що дозволяє поєднувати форму й колір. Це дерево та глина. Любов до них виникла ще в студентські роки. Пізніше в творчості пріоритет був відданий бронзі. Але з часом відбулося повернення до улюблених матеріалів  і переосмислення роботи з ними. Активне використання кольору в скульптурі обумовлено тим, що у довкіллі колір і форма нерозривно пов’язані. Відповідно, у скульптурі вони взаємно доповнюють одне одного, створюючи якусь скульптурну картину. І, якщо в роботі з деревом контакт відбувається за допомогою інструменту, то теракота — це безпосередній дотик, який передає всю чуттєвість скульптора.

Завітайте та ознайомтесь із світом магічного поєднання!

Захід на сторінці Музею-майстерні у фейсбуці — https://www.facebook.com/events/268838363726808/

Відеозвіт

Чарівний ліхтар» — выставка живописи и скульптуры

Музей-майстерня І.П. Кавалерідзе
Музей-майстерня І.П. Кавалерідзе