До ювілею Т. М. Голембієвської

Виставка Живопису Тетяни ГОЛЕМБІЄВСЬКОЇ

21 листопада 2016 року в Музеї-майстерні ім. І. П. Кавалерідзе відбулося урочисте відкриття персональної виставки видатної української художниці  Т. М. Голембієвської. Виставку було приурочено до ювілею мисткині, яка 7 листопада відсвяткувала своє 80-ти річчя.

Відома в Україні та за кордоном художниця є майстром станкового живопису, яка у своїй творчості звертається до натюрморту, пейзажу, портрету. Вона творить понад шість десятків років. Талант Т. Голембієвської завжди привертав увагу українських мистецтвознавців та поціновувачів мистецтва.  Т. Голембієвська – професор НАОМА, член Національної спілки художників та НАМ України, народний художник України.

На виставці були представлені роботи з фондів НАОМА (що належать до раннього періоду творчості художниці), з приватних зібрань та з колекції, що належить родині Т. Голембієвської.

Індивідуальна творча манера художниці характеризується поетичною багатогранністю. ЇЇ живопис поєднав реалізм з естетикою імпресіонізму. Узагальнення форм, значення кольорів  – все це додає особливу виразність картинам Т. Голембієвської. Всі роботи художниці насичені кольором, сонцем та повітрям,  дзвінким злагодженим колоритом, радісним піднесенням та оптимістичним світосприйняттям. Квіти,  пейзажі, жанрові роботи та портрети – все осяяне сонячною експресією, емоційністю, радістю буття.

 Мистецтвознавець

                                                                                                                                                                                                             Маркарова Кетевані

Музей-майстерня І.П. Кавалерідзе
Музей-майстерня І.П. Кавалерідзе